webshop
nl-NLen-GBde-DEfr-FR

Schouwen

Wat is Fossil Stone?

Een Ruby Fires Fossil Stone schouw is een natuurproduct, elk afzonderlijk product is met de hand gemaakt en uniek.

Fossil Stone is een natuurproduct wat gelamineerd wordt op hout. Elke schouw bestaat uit vele kleine stukjes Fossil Stone. Kleurverschillen en kleine oneffenheden geven het unieke karakter aan het eindproduct.

Fossil Stone is poreus en heeft van nature een mat uiterlijk. Indien Fossil Stone gepolijst wordt krijgt het een mooie zachte glans, zijn oneffenheden minder zichtbaar en is het ook nauwelijks nog poreus.

Wat is Castle Stone?

Castle Stone is een mengeling van gemalen steen met kunsthars. Hierdoor ontstaat de structuur van zandsteen met karakteristieke oneffenheden. Door het gebruik van kunsthars blijft het gewicht relatief laag.

Wat is betonlook?

Een Ruby Fires product met een Betonlook afwerking is met de hand afgewerkt waardoor elk product uniek is. Kleurverschillen geven het product een industriële uitstraling.

Een product met een Betonlook afwerking heeft een houten basis. De afwerking is een mengsel van steen en lijm (composiet). Het product is licht van gewicht maar oogt stoer en zwaar.

Een product in Betonlook is spat-watervast en bestand tegen hoge temperaturen. Het product is ontworpen voor gebruik binnen.

Hoe wordt een Ruby Fires schouw geleverd?

De schouwen van Ruby Fires worden in één geheel geleverd. De bijpassende inzethaard ontvangt u in een aparte verpakking.

Kan iedere schouw met iedere haard gecombineerd worden?

De Ruby Fires collectie biedt veel combinatiemogelijkheden. Hierdoor kunt u een sfeervuur volledig naar uw eigen wens samenstellen. De combinatiemogelijkheden per schouw zijn te vinden in de collectie. Hierin tonen wij u de inzethaarden die met de schouw van uw keuze gecombineerd kunnen worden.

Kunnen de schouwen buiten geplaatst worden?

Ruby Fires heeft een aantal sfeervuren ontworpen die zowel binnen als buiten geplaatst kunnen worden: Silo, Milano en Salerno. Deze modellen worden inclusief beschermhoes geleverd, waarmee u uw haard kunt afdekken zodra deze afgekoeld is. Wij raden u aan om de haard binnen te plaatsen wanneer deze lange tijd niet gebruikt wordt. 

Kan RVS roesten?

RVS is de afkorting van ‘roestvast staal’. RVS is niet 100% vrij van roesten; roesten of het ontstaan van corrosie ontstaat door contact met vervuilde lucht, agressieve stoffen of reinigingsmiddelen. U kunt RVS behandelen met speciaal hiervoor beschikbare producten die langdurig beschermen.

Hoe maak ik een Fossil Stone schouw schoon?

Wij bieden u zowel gepolijste als ongepolijste Fossil Stone schouwen. Een gepolijste schouw is glad en licht glanzend. Deze kan het beste worden schoongemaakt worden met een droge zachte doek, of wanneer nodig met een licht vochtige doek. Een ongepolijste schouw heeft een ruwe structuur met een wat doffere uitstraling, waardoor vloeistoffen snel geabsorbeerd worden. Zorgt u er daarom voor dat vloeistoffen die op uw schouw terechtkomen, direct verwijderd worden. U kunt dit gemakkelijk afnemen met een droge, zachte doek. 

Hoe maak ik een Castle Stone schouw schoon?

Een schouw van Castle Stone kunt u het beste schoonmaken met een zachte, droge doek. Wanneer deze enigszins vervuild is, kunt u de schouw met een licht vochtige doek afnemen. 

Wat is MDF?

MDF is een mengeling van fijngemalen houtvezels met kunstharslijm. Dit wordt vervolgens samengeperst. Ruby Fires voorziet MDF-schouwen van een hoogwaardige verflaag voor een mooie, egale uitstraling. 

Hoe installeer ik een Ruby haard?

Een schouw van Ruby Fires wordt in één geheel geleverd. De bijpassende inzethaard ontvangt u in een aparte verpakking en kunt u gemakkelijk monteren. Wandhaarden kunt u met behulp van de handleiding aan de wand monteren. Net als de schouwen, hebben wandhaarden en vrijstaande modellen geen verdere montage nodig. 

Hoe kan ik zien in welke kleur of uitvoering een schouw verkrijgbaar is?

Op de site onder Collectie vindt u alle schouwen uit onze collectie. Wanneer u klikt op de schouw van de keuze, vindt u de mogelijke uitvoeringen. 

Hoe maak ik mijn RVS haard schoon?

Het beste kunt u het stof afnemen met een zachte, droge doek. U kunt RVS behandelen tegen roestvorming met speciaal hiervoor beschikbare producten die langdurig beschermen.